Kezdőlap » Hírek » A Pécsi Vásártér jövője - Lakossági véleménybörze

A Pécsi Vásártér jövője - Lakossági véleménybörze


Tisztelt Pécsi Lakosok!

A Vásárcsarnok és a Misinatető sikeres felújításai után a következő európai uniós fejlesztési ciklushoz kapcsolódóan folytatódik a tervezési folyamat Pécsett. A Pécsi Vásártér minden pécsi számára különleges helyszín, és most ismét Önökhöz, pécsiekhez fordulunk, hogy részt vegyenek a piactér jövőjének alakításában.

Pécsi Vásártér minden pécsi számára évtizedek óta egy különleges helyszín, ahol a város és a környék lakói találkozhatnak, vásárolhatnak és szórakozhatnak egyaránt. Jelenleg a Vásártér különböző funkciókat tölt be Pécs életében. Helyet biztosít kirakodóvásároknak és autó-motor kereskedésnek, de elmaradhatatlan része a bolhapiac és a régiségkereskedés is. Ezen kívül kisállat és növény vásár, iparcikk, ruházati, valamint élelmiszer-, zöldség- és gyümölcsvásár is megtalálható itt.

A Vásártérre nem csak a vásárlás miatt érkeznek látogatók, hanem azért is, hogy részt vegyenek egy városi eseményen, élvezzék a társaságot, még ha a végén vásárlás nélkül távoznak is.

Pécs büszkén ünnepelheti, hogy elnyerte az Európai Unió Klímasemleges és Intelligens Városok Missziós címét, és ennek jegyében szeretné városfejlesztési terveit még inkább összehangolni a lakosság véleményével és igényeivel.

A Vásártér átalakítása nem csupán egy infrastrukturális fejlesztés, hanem egy stratégiai lépés része, amely azt a célt szolgálja, hogy Pécs még zöldebbé és élhetőbbé váljon. Ugyanakkor fontos, hogy ez a folyamat a piactér hagyományait is tiszteletben tartsa. Az a tervünk, hogy a Vásártér ne csak hétvégén, hanem minden nap élő központja legyen a város életének. Ennek érdekében olyan közösségi tér létrehozása a cél, amely sokszínű funkciókat kínál a vásárok mellett, hogy még inkább gazdagítsa a helyi lakosok mindennapjait.

Lakossági véleménybörze

Elindítjuk a Pécsi Vásártér jövője lakossági véleménybörzét, melynek keretében lehetőséget biztosítunk minden városlakónak, hogy véleményét és ötleteit megossza velünk a Vásártér jövőjével kapcsolatban. Az eredményekről és a következő lépésekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a pécsieket.

Kérjük, a kérdőív kitöltésével segítse munkánkat!

IDE KATTINTVA TÖLTHETI KI A KÉRDŐÍVET

Kitöltési határidő: 2024. június 16. 23:59

SZÁMÍTUNK A VÉLEMÉNYÉRE!

A vonatkozó felhívás címe, száma:

TOP_Plusz-6.2.1-23 – Fenntartható versenyképes városfejlesztés

A projekt neve:

A pécsi vásártér funkcióbővítő rekonstrukciója, fejlesztése

További híreink

Ünnepi nyitvatartás
Ünnepi nyitvatartás
Íme az Ünnepi nyitvatartásunk. Március 15-én a Vásárcsarnok a Vásártér és a Piacok zárva tartanak, március 16-án szombaton a megszokott…
Víziközmű-fejlesztés miatti változások
Víziközmű-fejlesztés miatti változások
Tájékoztatjuk a Vásárlátogatókat, hogy a Vásártér területén, a KEHOP pályázat keretein belül Pécsett megvalósuló víziközmű-fejlesztés kivitelezési munkálatai miatt 2024.02.11-én, vasárnap a…